Extensions

Lindisfarne

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Leatherhead

We demolished an exisitng rear extension to construct a new larger Kitchen / Dining Area. Part of the old Kitchen has been turned into a new Utility Room and walk-in-Larder. The new Kitchen includes a 5m high vaulted ceiling with large roofights to allow natural light into the space. The project also included a new WC, dog shower, front porch and side entrance. Photos by Gareth Trygve Bayly


Craddock’s Close

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Ashtead

We demolished an exisitng rear conservatory to create a new Garden Room, as well as increase the existing Living Room and Kitchen / Breakfast Area. We covered the existing brickwork with render and tile hanging, then built the new extension using old farmhouse bircks.  The project also included repalcing all flooring, fitting a new kitchen, new WC and new Master En-Suite.


Sun Room

  • 1 - Keeps Architect, Joaquin Gindre, Planning Application, Rear Extension
    2 - Keeps Architect, Joaquin Gindre, Planning Application, Rear Extension
    3 - Keeps Architect, Joaquin Gindre, Planning Application, Rear Extension

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Epsom

We replaced and existing extension to create an open-plan Kitchen / Dining / Living area with a Sun Room overlooking a beautiful rear garden. We also built a new entrance and Utility room.


Turner House

View more photos →

2-Storey Side & Single-Storey Rear Extension – Surbiton

Phase 1 if this project includes a new open-plan Kitchen / Dining / Living Area with floor-to-ceiling crittall style doors. The rear elevation includes a modern zinc bay window which forms a Snug. The works also include a new Garage, Home Office, Utility Room and Master En-Suite.


Hill Cottage

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Abinger Hammer, Surrey

Recently completed a single-storey rear extension to create an open-plan Kitchen / Dining Area. The design includes a floor-to-ceiling window linked to a 5m long rooflight which joins the original house to the new extension.



The Industrial Renovation

View more photos →

First-Floor Side Extension & Ground Floor Refurbishment – Esher, Surrey

The driving force behind this project was the ambition to create a single open-living space along the entire rear of the property. We successfully achieved this by creating visual separations such as a vaulted ceiling, exposed beams, exposed brickwork and well-positioned furniture. The ground floor created a Snug, Dining Area, Kitchen, Boot Room and Utility Room. The first floor side extension added a walk-in-wardrobe and En-Suite to the Master Bedroom.



Rosie’s Home

View more photos →

Two-Storey Side & Ground Floor Rear Extension – Leatherhead, Surrey

We started this project with the brief of creating a traditional 4-bedroom home set within a Conservation Area. We achieved this by creating an open-plan ground floor which opened up on to the garden and a large two-storey extension which blends in well with the neighbouring buildings and local area.



The Loft

View more photos →

First Floor Rear Extension & Loft Conversion – Fetcham, Surrey

The aim was to create a spacious Master Suite within the new loft conversion and to create a large Guest Suite on the First Floor. The loft conversion is accessed via a double-height void to a large Master Suite which includes a Walk-in-Wardrobe and large Shower Room.



Exposed Angles

View more photos →

Single-Storey Side Extension – Leatherhead, Surrey

This large Surrey home was in need of some modernising. We were able to utilise unused external areas between the house and garage to create a modern, light open plan Kitchen / Dining area with a part-vaulted ceiling.



Exposed Structure

View more photos →

Single-Storey Side & Rear Extension – Surbiton

The brief for this project was to create a new open-plan Kitchen / Dining / Snug Area, as well as a new study, new Utility and garage. We replicated the original stepped rear elevation in the new extension by creating a double-height space over the dining area. The different areas have been defined by exposed beams internally and black bricks with exposed steel work externally. 



3 Generations / 1 Home

View more photos →

Single-Storey Side & Rear Extension – Ashtead, Surrey

This family home needed an upgrade to include an enlarge Kitchen / Dining area as well as an attached annex with separate access. The extension has been designed with a stepped rear elevation in to maximise views down to the rear of the garden. The project also included converting the double garage into a Lounge. Flint walls were used on the front elevation to match the existing property. 



The 3 Peaks

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Banstead, Surrey

This four-bedroom property was in a need of an extension which would not only create a new modern Kitchen, but also consolidate the existing extensions in order to give the property a clear identity. We decided to create a series of pitched roofs all leading to the garden. The main pitched roof is topped by a glazed pyramid which flood the open-plan Kitchen with natural light throughout the day. A new terrace and pergola in the rear garden also helped to tie-in together the new and the old to bring the finishing touches to this traditional yet modern family home.



The Master Suite

View more photos →

First Floor Rear Extension – South Croydon

The aim was to create a Mater Bedroom Suite without reducing the existing bedrooms. We managed to create this by replacing the existing staircase and building over the ground floor extension to create a spacious bedroom with a large en-suite and walk-in wardrobe.



The Bright Entrance

View more photos →

Large Renovation – 2 Extensions & New First Floor – Fetcham, Surrey

The aim was to build a new first floor with two new bedrooms over a renovated ground floor for a growing family. As part of this project we extended at ground floor by 2 metres and removed the entire roof to create a new first floor.  Ground floor works included a new Entrance hall, new heating and electrical system and an open-plan Kitchen / Dining / Living Area. 



The Manor

View more photos →

Renovation – Clapham, London

The aim on this refurbishment was to add some modern touch and enhance the features of the existing building. The works included two bedrooms, a bathroom and the Living / Dining area of a 2-bedroom apartment.



Sun Trap

View more photos →

Single-Storey Rear Extension – Maidenhead

We created a modern open-plan Kitchen / Dining Area / Lounge with traditional touches and details. The large 6m glazed rooflight in the centre of the roof provides natural light into the entire space. A glazed entrance into the kitchen was introduced from the hallway to maximise on light spaces vistas throughout the property.


The 2 Peaks

View more photos →

Loft Conversion – Weybridge, Surrey

The home oweners required two extra bedrooms for the growing family with a shared bathroom. The two bedrooms are formed from two tile-hung rear dormers, with a flat roof slate dormer set between the two gables.  An internal void has been created above the new staircase allowing extra light into the existing first floor landing. Construction was completed in January 2016.



Pond View

View more photos →

Two-storey Side Extension – Morden

The property had previously had several extensions, however the brief for this project was to design an annex which included an open-plan Kitchen/Diner, a bedroom and bathroom upstairs and to maximise on natural light. The two storey extension was designed with its own entrance. A large rear dormer creates a double-height space connecting the two floors together. The extension was completed in November 2015.



A New Home

View more photos →

Large Renovation – 3 Extensions & New First Floor – Ashtead, Surrey

We removed the existing bungalow roof and constructed a new roof which incorporates 3 bedrooms and 2 bathrooms. The ground floor was refurbished internally to create and open-plan lay-out between the kitchen, dining and lounge. The works also included converting the garage and 3 ground floor rear extensions with two large roof lights to maximise on natural light.


The Guest Suite

View more photos →

Loft Conversion – Ashtead, Surrey

It was essential during this project that the aesthetics of the proposed loft conversion were in keeping with the character of the existing Edwardian property.  The front dormer window has matching materials and details to the main gable and it formed the space for a new staircase to access the loft conversion. The rear large flat-roof lead dormer is split between the bedroom and en-suite. The space in the loft is maximised by using concealed storage in the eaves space which allowed for a generous bedroom suite.  As part of the works the two existing bathrooms were also refurbished.



Side Extension – Gym & Garage

View more photos →

Ashtead, Surrey

The main focus of the project was to create a new gym at the rear of the property and replace the existing garage. This was done by combining Edwardian elegance with modern touches which allowed the new extension to become part of the home effortlessly. Matching materials were used throughout the extension. The rear gym is accessed via the existing lounge and opens up to the south-facing garden terrace.  It was critical to design a room which felt spacious and bright in a tight and narrow space. This was achieved by creating a vaulted ceiling over the middle of gym with high-level glazing, thus maximised on natural sunlight.